” چای گزنه”
گیاه گزنه طبیعتی گرم و خشک دارد و قسمت مورد استفاده آن برگهای تازه، ریشه، شیره و دانه ی این گیاه می باشد.
گزنه گیاهی از تیره گزنه ، علفی و پایا با ساقه ای منشعب است.ساقه آن راست و چهار گوش بوده و برگهای آن پوشیده از کرک های گزنده است.دارای ماده ای به نام سکرتین است که بهترین عامل جهت به کار انداختن غدد ترشحی هاضمه در معده ، روده، کبد ولوزالمعده و کیسه صفرا است.
در صورت لمس کردن این گیاه، کرک های آن به دست می چسبد و پوست را می گزد و باعث خارش و سوزش پوست می شود، شاید به همین دلیل آن را گزنه نامیده اند.
خواص چای گزنه
- در درمان اختلالات روده ای و مجاری ادرار، اگزما، تب، آرتروز، روماتیسم و دیگر اختلالات مفصلی و ماهچه ای مفید است.
- ضد سرفه، سل و اسم بوده و علاوه بر افزایش دهنده گلبول های قرمز خون، تصفیه کننده خون و افزایش دهنده شیر مادر است.
- از ریزش موی سر جلوگیری می کند و حتی در بعضی از موارد استفاده از این گیاه باعث رشد موی سر می شود.
- برای رفع عفونت مثانه، دفع سنگ مثانه و سنگ کلیه، می توانید برگ گزنه را همراه با ریشه شیرین بیان دم کرده و بنوشید.
- برای التیام زخم ها بویژه زخم های سرطانی، استفاده از مخلوط چای گزنه با عسل مفید می باشد
- چای گزنه نیروی جنسی را تقویت می کند .
- برای براق شدن و جلا دادن به موها بعد از شستشوی سر مو ها را با چای گزنه ماساژ دهید.
- برای درمان بیماری دیابت مفید است.
- برای باز کردن عادت ماهیانه از دانه گزنه استفاده کنید
- برای برطرف کردن کهیر از جوشانده گزنه به مقدار سه فنجان در روز بنوشید.
- برای برطرف کردن حساسیت های فصل بهار، سرفه و عفونت ادراری، مصرف چای گزنه توصیه می شود.
دم کردن گزنه
مقدار 40 گرم برگ گزنه را در یک لیتر آب جوش بریزید و به مدت 10 دقیقه دم کنید. سپس آن را از صافی رد کرده و میل نمایید
نکته
- زیاده روی در مصرف گزنه ممکن است برای روده هاو کایه ها مضر باشد؛ بنابراین بهتر است با صمغ عربی و کتیرا خورده شود
- زنان باردار و کودکان باید از مصرف آن خوددای کنند.
دیدگاهی ثبت نشده!!!